Arbetsbelysning för ett proffs

Hur ska du tänka när du ska välja arbetsbelysning till ditt fordon? Vi rekommenderar att du väljer arbetsbelysning i LED. Det är hållbart och slitstarkt, och dessutom energisnålt. Funkar både för bilägare som vill undvika viltolyckor och för oss som jobbar på vägarna.

Först och främst är det bra om du går in och kollar in sortimentet här https://www.extraljuskungen.se/arbetsbelysning/ eftersom de har en av de bredaste sortimenten med seriös arbetsbelysning. Deras LED-belysning tål allt från stenskott och utmanande väder till repor och skakningar. Helt enkelt en bra idé vid vägarna då det förekommer många prövningar på ens extraljus. LED ska man också välja för att det är en energisnål belysning.

Såhär skriver mestmotor.se i sitt test om strålkastare och arbetsbelysning:

De energisnåla och små lysdioderna, LED-tekniken, har de senaste decenniet skapat nya möjligheter att konstruera “smarta” strålkastare med helt nya funktioner. LED-tekniken är också dominerande i bromsljus, blinkers och varselljus.”

Att tänka på med extraljus

Arbetsbelysning och extraljus är en värdefull skatt för inbrottstjuvar. Se till att din arbetsbelysning ingår i försäkring då det är vanligt att de stjäls av biltjuvar som vill sälja dem vidare.

Även om vi är många som arbetar på vägarna och behöver extraljuset till det är det också många som använder det för att undvika viltolyckor på vägarna. Läs mer om det här. Tänk bara på att det gäller särskilda regler när det kommer till arbetsbelysning och extraljus, och du får absolut inte blända några medtrafikanter med dina lampor.

Som du säkert känner till måste dina lampor framtill på bilen vara vita, och absolut inte röda. Det är olagligt.