Årets bilar och bilinteriör

Vad för bilar är utsedda till de bästa bilarna för 2019? Och hur kan du styla din bil med rätt saker?  

Oavsett om du har en ny eller gammal bil kan du inreda den med nya bilmattor, innerbelysning, lister och en massa annat från hova.com. Men vilka är de nya bilmodellerna som verkligen är värda att vänta på under året?

Se hit, alla bilälskare

Även 2019 bjuder på en massa nytt när det kommer till bilmodeller. Med allt från nya, spännande elbilar och smidiga Cross Country-kombis till bilar med bildskärmar och helt nya operativsystem. I en artikel i Expressen går det att läsa om alla bilarna som verkligen är värda att hålla utkik efter under året som är.

Eldrivna suvar är populära

Bland annat kommer nya BWM iX3, en eldriven suv att börja tillverkas så smått, men inte börja säljas förrän 2020. Bilen kommer ha ett batteri på kWh och klara hela 40 mil på el innan den återigen behöver laddas. Det går att förhandsboka bilen redan nu, men det kostar 15 000 kronor att säkra en plats i kön då det är väldigt många som är riktigt sugna på suven.

En laddhybrid som kommer i år är Volvo XC40 PHEV som har haft en försening. Detta förmodligen på grund av att man verkligen vill se till att bensinmotorn klarar miljöbilsklassningen i så många länder som är möjligt. Bilen med Twin Engine, med eldrift i kombo med en trecylindrig motor. Frågan är bara vad prislappen kommer ligga på, det kan avgöra om det blir ett av de bästa möjliga nybilsköpen i år.

Några andra, mindre, suvar att hålla ögonen öppna efter är Volkswagen T-Cross, Kia Stonic och Hyundai Kona.

Årets bil?

I ViBilägare är det en del andra bilar som det pratas mycket om. I den årliga tävlingen Car of the Year har det röstats fram sju bilmodeller som har chans att bli årets bil 2019. Det är i bokstavsordning följande bilar: Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-class och Peugeot 508. Frågan är nu vilken det slutligen blir som tar hem äran att få ha blivit utvald till årets bil 2019. Juryn består av 60 motorjournalister från 23 länder i Europa. Mer om detta går det att läsa om här.