Att köpa en begagnad Toyota

Toyotas motorkoncern är den största i världen och har gjort sig kända för att tillverka säkra och pålitliga bilar. Bilar som få ett andra liv i händerna på en ny ägare – som står sig bra på den begagnade marknaden. De har dessutom varit miljöpionjärer sedan de presenterade Toyota Prius –  världens första massproducerade elhybridbil.

Det är många svenskar som känner sig osäkra inför att köpa en begagnad bil. Kom ihåg att det är viktigt att försöka få en överblick av hur marknaden ser ut. Att jämföra olika bilar och erbjudanden. Om du är intresserad av att köpa en begagnad Toyota kan du till exempel börja med att titta på ställen som: http://bilweb.se/sok/toyota

Som resultat av en amerikansk konsumentundersökning sammanställde man en lista över de mest prisvärda begagnade bilarna. Listan dominerades av Toyotafamiljens märken som tog upp 11 av de 28 placeringarna. Bland de hyllade modellerna finner man bland annat de storsäljande sedanerna: 2011-2012 Toyota Camry och 2010-11 Toyota Camry Hybrid.

Toyota – ett bilmärke för miljömedvetna

Ett till bra skäl till att satsa på en Toyota är att de har en mängd olika miljöbilar. Och i fjol nådde företaget sitt miljömål – tre år för tidigt. Att handla sin bil begagnat är i sig bra ur ett miljöperspektiv. Även om de nyare bilarna oftast är mer bränslesnåla sliter nyproduktionen hårt på miljön. Om man dessutom köper en av Toyotas hybrider är det såklart ännu bättre. Men det finns saker man måste ha koll på om man köper en elbil begagnat. Till exempel räckvidden – vilken förbrukningstakt är det på batteriet. Vilka kontakter som funkar för att ladda bilen. Och att kontrollera att alla sladdar som behövs följer med.

Känner du dig fortfarande osäker? Oroa dig inte – det mesta går att förbereda sig inför. Här är några fler tips på saker du bör tänka på vid köp av en begagnad bil: